• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Een uitvaart bij Genk of Gent? Het kan binnenkort

  Genk biedt binnenkort uitvaarten aan.

  Eersteklassers Genk en Gent zullen binnenkort uitvaarten aanbieden. De clubs halen hun mosterd hiervoor onder andere bij clubs als Feyenoord en het Duitse Hamburg. “We willen het vooral op een heel serene manier aanpakken”, zegt commercieel directeur Stephan Poelmans van Genk.

  Diehard fans van Genk en Gent krijgen binnenkort dus de mogelijkheid om een uitvaart te krijgen die volledig in het teken staat van hun clubliefde. Hoe de uitvaart er precies zal uitzien, is nog niet bekend.

  Stephan Poelmans, commercieel directeur van Genk, benadrukt dat sereniteit heel belangrijk is. "Een ereronde in het stadion vonden we niet opportuun."

  Zo ver als clubs als Feyenoord en Hamburg gaat Genk niet. Hamburg richtte in 2008 een volledige begraafplaats op voor fans en Feyenoord voorziet een aparte zone voor overleden supporters op een kerkhof in Rotterdam. "Ik weet niet of de supporters in Genk zo fanatiek zijn dat ze een aparte begraafplaats willen", klinkt het bij de stad Genk.

  Er komt wel een speciale herdenkingsmuur waarop alle overleden supporters van de club komen te staan. Ook wordt er een facebookpagina aangemaakt waarop nabestaanden foto's en berichten kunnen plaatsen.