• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Del Bosque over Diego Costa: "Houd niet van wat hij daar deed"

  Vicente del Bosque laat Diego Costa thuis.

  Ook de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden. Chelsea-aanvaller Diego Costa is een opvallende afwezige.

  Spanje neemt het in zijn laatste twee kwalificatieduels op tegen Luxemburg en Oekraïne. Diego Costa was sowieso geschorst voor de eerste wedstrijd tegen Luxemburg, maar bondscoach Del Bosque heeft de genaturaliseerde Braziliaan dus ook niet nodig tegen Oekraïne.

  "We hebben ervoor gekozen om hem niet op te roepen alleen maar voor die wedstrijd", zegt Del Bosque over Costa, die de voorbije week stevig onder vuur lag in Engeland nadat hij Arsenal-verdediger Paulista een rode kaart had aangenaaid. De Chelsea-aanvaller kreeg daarvoor een schorsing van drie wedstrijden.

  Ook Del Bosque was niet opgezet met het onsportieve gedrag van Costa. "Ik was niet gelukkig toen ik het zag. Wat hij deed, daar houd ik niet van. Absoluut niet," veroordeelt Del Bosque het gedrag van Costa.