• home
 • video
 • pas verschenen

  Brussels opent basketbalcompetitie met stuntzege tegen Oostende

  Domien Loubry was goed voor 7 punten.

  De hoogste basketbalcompetitie is vrijdagavond van start gegaan met een verrassing. Landskampioen Oostende verloor op het veld van een sterk Brussels: 87-79.

  Oostende kende een moeilijke voorbereiding. Door het EK basketbal miste de landskampioen lange tijd zijn internationals en ook coach Dario Gjergja, assistent-coach bij de nationale ploeg van Kroatië, keerde pas laat terug naar Oostende.

  Brussels, gevoelig versterkt tijdens de zomer, profiteerde optimaal en maakte het verschil in een sterk derde quarter, waarin het zeven punten uitliep. In de slotfase probeerde Djordjevic de bakens nog te verzetten, maar een verbluffende Sims (7 op 9 driepunters) hield de zege in Brussel.

  Brussels - Oostende 87-79 (rust: 42-43)

  Quarters: 22-20, 20-23, 23-15, 22-21

  Topschutters Brussels: Sims 27, Gamble 16, Muya 15

  Topschutters Oostende: Gibson 16, Djordjevic 15, Gillet 13