• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Benefietmatch brengt Beckham en Ferguson weer even samen

  Het Britse duo werkt mee aan een benefietmatch.

  Op 14 november zullen David Beckham en Sir Alex Ferguson weer te bewonderen zijn op Old Trafford, het stadion van Manchester United. De ex-speler en voormalige trainer van United zullen hun passie weer uitoefenen voor een goed doel.

  UNICEF organiseert op 14 november een liefdadigheidswedstrijd op Old Trafford, het stadion van Manchester United. De opbrengst van de "Match for Children" dient om de meest kwetsbare kinderen ter wereld te kunnen steunen.

  Sir Alex Ferguson en Carlo Ancelotti zijn de twee coaches van de teams, waarvan David Beckham en Zinedine Zidane de aanvoerders zullen zijn. Ex-topref Pierluigi Collina moet de match in goeie banen leiden.

  "Ik ben blij dat mijn vriend Zidane net als mij een ploeg zal leiden", zegt Beckham, die een selectie van Britse en Ierse spelers zal aanvoeren.

  "Het worden twee teams vol vrienden en ploegmaats, in het beste stadion van de wereld", zegt Beckham, die tussen 1992 en 2003 bij Manchester United speelde, waar Sir Alex Ferguson toen zijn coach was.

  Hoewel de relatie tussen Ferguson en Beckham de jongste jaren wat bekoeld leek, kijkt Beckham toch uit naar de hereniging met zijn ex-coach. "Hij was een vaderfiguur voor mij. Het is geweldig om hem bij deze benefietmatch te hebben", klinkt het.