• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bakelants schiet raak in Ronde van Piemonte

  Bakelants reed solo over de aankomstlijn.

  Jan Bakelants heeft de Ronde van Piemonte gewonnen. De AG2R-renner sprong in de slotfase weg uit het peloton en reed solo over de streep in Ciriè. De Italianen Trentin en Colbrelli mochten mee op het podium. "Ik ben blij dat ik het vertrouwen van AG2R niet beschaam", zei Bakelants na zijn eerste zege van het seizoen.

  Na twee jaar afwezigheid keerde de Ronde van Piemonte dit jaar terug op de kalender. Na een uurtje koersen in de Italiaanse regio scheurden dertien renners zich los. Het groepje bleef, met een maximale voorsprong van twee minuten, altijd in het vizier van het peloton.

  Op vijf kilometers van de aankomst moesten alle vroege vluchters zich uiteindelijk gewonnen geven. Dat was voor Jan Bakelants het signaal om het zelf eens te proberen. Hij sloeg meteen een kleine kloof en hield zijn inspanning vol tot aan de finish. 

  Voor onze landgenoot is het de eerste overwinning van het seizoen. Matteo Trentin won de sprint voor de tweede plaats, Sonny Colbrelli werd derde.

  Bakelants: "AG2R verwacht zeges van mij"

  "Ik ben blij dat ik het vertrouwen van AG2R in mij niet beschaam", vertelde een gelukkige Bakelants achteraf. "Voor mij was dit seizoen zeker niet slecht, al was het begin moeilijk door klierkoorts."

  "Ik eindigde al drie keer op de tweede plaats, maar ik vond het jammer dat ik nog niet gewonnen had. AG2R verwacht zeges en goede resultaten van mij. Toen ik zeker was dat ik ging finishen, besliste ik ervoor te gaan in plaats van in de groep te blijven. Bij die kleine helling op zeven kilometer van de meet ging ik vol aan. Ik was sterk genoeg om de groep af te houden."

  "Ik heb gewonnen op een typische Belgische dag. Het regende. Normaal heb ik dat graag, maar vandaag iets minder want ik wil zondag een goede Ronde van Lombardije rijden en bij regen verloopt de voorbereiding moeizamer."

  Uitslag:

  1. Jan Bakelants 185 km in 4u17'53"
  2. Matteo Trentin (Ita) op 4"
  3. Sonny Colbrelli (Ita) z.t.
  4. Eduard Grosu (Roe)
  5. José Joaquin Rojas (Spa)
  6. Sacha Modolo (Ita)
  7. Daniele Bennati (Ita)
  8. Kristian Sbaragli (Ita)
  9. Andrea Fedi (Ita)
  10. Alberto Bettiol (Ita)