• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  AA Gent-trio: "Zeer vereerd met deze selectie"

  Depoitre, Kums en Sels maken voor het eerst deel uit van de selectie.

  Landskampioen AA Gent is plots één van de hofleveranciers van de nationale ploeg. Sven Kums, Matz Sels en Laurent Depoitre werden voor het eerst opgeroepen door bondscoach Marc Wilmots. "We zijn zeer vereerd", laten de kersverse Duivels op Twitter weten.

  Marc Wilmots toverde drie Gentse namen uit zijn hoed op de bekendmaking van zijn selectie voor de interlands tegen Andorra en Israël. De landskampioen haalden de drie gelukkigen meteen voor de camera. "Ik ben supertrots en tevreden dat ik ons land mag vertegenwoordigen", zei kapitein Kums.

  "Ik wil ook al mijn ploegmaats en de technische staf bedanken, want zij zijn zeer belangrijk." Ook doeman Matz Sels had een dankwoordje klaar. "Dit is een hele eer, maar ik zou vooral de ploegmaats en keeperstrainer Franky Vandendriessche willen bedanken. Hij heeft me naar een hoger niveau gebracht."

  "Het is een hele eer dat we er met drie spelers van AA Gent bij zijn. Dit is een beloning voor het harde werk. Hopelijk kunnen we daar iets moois neerzetten."

  Ook aanvaller Laurent Depoitre was blij met zijn eerste selectie. "Dit is een eer. Ik ben bijzonder trots dat ik deel mag uitmaken van de selectie. Ik ben blij met het vertrouwen van de bondscoach en zal er alles aan doen om ons land zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Ik kan ook niet wachten om met zo'n goede spelers samen te spelen. Ik ga alles geven."

  Naast het drietal van AA Gent zit er met Luis Pedro Cavanda nog een nieuwkomer in de selectie van Wilmots. De rechterflankverdediger van het Turkse Trabzonspor meldde op Twitter "heel blij en vereerd te zijn" met zijn selectie.