• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ronaldo: "Raul heeft me gefeliciteerd en ik weet dat hij het meent"

  Ronaldo en Raul voetbalde één seizoen samen bij Real Madrid.

  Cristiano Ronaldo heeft zich gisteren definitief in de eregalerij van Real Madrid gevoetbald. De Portugees ging clublegende Raul voorbij als topschutter aller tijden van de club.

  Het kleine stadion van Malmö was de bevoorrechte getuige van een historisch moment. Ronaldo scoorde niet alleen zijn 500e en 501e doelpunt uit zijn carrière, maar ging Raul ook voorbij als topschutter aller tijden van Real Madrid. De Portugese teller staat op 324 goals in 308 wedstrijden.

  "Dit was niet iets waar ik aan dacht toen ik naar Real Madrid kwam, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik dit record niet graag wou breken", zei Ronaldo na de match. "Raul heeft me al een bericht gestuurd. Hij schreef dat hij hoopt dat ik nog veel doelpunten maak, en ik weet dat hij het meent."

  "Dit is fantastisch natuurlijk, voor de club en voor mij. Ik zal goed en gelukkig slapen, maar we moeten al aan de volgende match denken. Zondag spelen we een belangrijke derby tegen een fantastisch team (Atletico Madrid). We moeten winnen."

  Het nieuwe record van Ronaldo was een reden voor de pers om opnieuw te vissen naar de toekomst van de Portugees. Volgens de Spaanse pers leeft Ronaldo op gespannen voet met de voorzitter van Real. Maar de aanvaller countert.

  "Ik ben gelukkig bij Real Madrid en wil meer trofeeën winnen. Dat heb ik al een miljoen keer gezegd. Je weet nooit wat de toekomst brengt, maar op dit momenet ben ik blij. Ik geef me altijd honderd procent en voel me goed in Madrid."