• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  McLaren heeft goed nieuws voor Jenson Button

  Button stelt zijn pensioenplannen nog even uit.

  Jenson Button zal ook in 2016 uitkomen voor het McLaren-team. De 35-jarige ex-wereldkampioen Formule 1 hield rekening met zijn afscheid, maar krijgt ook volgend jaar een zitje. Stoffel Vandoorne, die bij een eventuele exit van Button genoemd werd als vervanger, blijft dus nog even in de wachtkamer.

  De Britse media waren er 2 weken geleden nog van overtuigd dat Jenson Button zijn afscheid van de Formule 1 zou aankondigen. De Britse wereldkampioen van 2009 kan al een tijdje geen spraakmakende resultaten voorleggen, maar zal toch bij McLaren blijven.

  Button had nog een contract voor volgend jaar en zal die verbintenis gewoon uitdoen. "Ik heb de voorbije maanden veel nagedacht. Het is geen geheim dat er veel in mijn hoofd speelde", reageert Button, die alludeert op zijn plannen over zijn afscheid.

  "Ik rijd nu al 6 seizoenen voor McLaren en ik heb teambaas Ron Dennis in die periode goed leren kennen", zegt Button, die dus aan de zijde van Fernando Alonso zal blijven racen.

  "We hebben enkele goeie gesprekken gehad en daarin heeft hij mij duidelijk gemaakt dat hij het team door deze moeilijke momenten wil loodsen en dat we samen weer successen zullen boeken. Dat geeft me vertrouwen en daarom zetten we onze samenwerking voort."

  De speculaties over het afscheid van Button brachten natuurlijk ook geruchten over zijn opvolger voort. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die dit jaar de GP2 series domineert, werd als belangrijkste kandidaat naar voren geschoven. Maar Vandoorne moet dus wellicht nog even wachten op zijn kans.