• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geblesseerde Depestele mist EK volleybal

  Frank Depestele moet verstek laten gaan voor het EK.

  Een domper voor de Belgische volleybalmannen: spelverdeler Frank Depestele mist het komende EK door een blessure aan zijn linkerhand. Bondscoach Dominique Baeyens heeft Martijn Colson toegevoegd aan de selectie.

  Frank Depestele bleek na een laatste test op de training niet inzetbaar voor het EK in Bulgarije en Italië, dat op 9 oktober van start gaat. Bondscoach Dominique Baeyens geeft meer uitleg bij de blessure van zijn spelverdeler.

  "De vinger in zijn linkerhand, de opslaghand van Frank, geraakte uit de kom tijdens de voorlaatste wedstrijd tegen Finland. Die werd wel dadelijk opnieuw op zijn plaats gebracht, maar tot donderdagmiddag hebben we tests gedaan en telkens zwol zijn hand op. Vandaag heeft hij halfweg de training de vloer verlaten", zegt Baeyens.

  "In de plaats van Depestele heb ik geopteerd voor een eerder plan, namelijk het oproepen van een vierde middenman met Martijn Colson. Van de Voorde doet dan wel alles mee, maar je weet maar nooit."

  "Over de vervanging van Verhanneman door Rousseaux wil ik nog wel kwijt dat Matthijs medisch wel in orde is, maar dat hij na zijn zware rugblessure naar mijn aanvoelen nog matchritme miste. Ik had gehoopt dat dit probleem zich zou oplossen, maar dat heb ik blijkbaar toch wat onderschat."

  De Belgische EK-selectie
  spelverdelers:Matthias ValkiersPalendoken (Tur)
   Stijn D'HulstRoeselare
  opposites:Bram Van den DriesAnkara (Tur)
   Gert Van WalleBeauvais (Fra)
  libero's:Stijn DejonckheereRoeselare
   Dennis DeroeyAntwerpen
  middenblokkers:Pieter CoolmanRoeselare
   Simon Van de VoordeLatina (Ita)
   Pieter VerheesModena (Ita)
   Martijn ColsonAntwerpen
  receptie/hoek:Sam DerooVerona (Ita)
   Kevin KlinkenbergTours (Fra)
   Tomas RousseauxRoeselare
   Seppe BaetensAsse-Lennik