• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Deschacht: "Heb geen goeie herinnering aan Azerbeidzjan"

  Voor Deschacht is het niet het eerste bezoek aan Azerbeidzjan.

  Anderlecht doet vanavond een sprong in het onbekende in de Europa League. Qarabag uit Azerbeidzjan is de tweede tegenstander van paars-wit. "Thuis zijn ze sterk, maar we weten ook dat ze zwaktes hebben en die gaan we proberen te gebruiken", zei trainer Besnik Hasi op de persconferentie.

  Anderlecht moest gisteren meer dan 3.500 kilometer reizen naar Bakoe, de stad waar de match tegen Qarabag gespeeld wordt. Weinig mensen die veel kunnen zeggen over de ploeg, maar Anderlecht is op zijn hoede.

  "Qarabag speelde al vijf thuismatchen dit seizoen en verloor geen enkele keer. Het is geen grote naam in Europa, maar het wordt met zekerheid een moeilijke tegenstander", zei Besnik Hasi op de persconferentie woensdag.

  "We kennen Qarabag ondertussen echt wel goed. We hebben ze drie keer gescout. Na de training donderdag zullen de spelers een uitgebreide analyse krijgen van elke speler. Thuis zijn ze sterk, maar we weten ook dat ze zwaktes hebben en die gaan we proberen te gebruiken."

  De generale repetitie van Anderlecht tegen STVV was een succes. Zeker in de eerste helft toonde Anderlecht bij momenten zijn beste vorm van het seizoen. Anderzijds was paars-wit ook al vaak wisselvallig.

  "De laatste weken gaan we vooruit als team. Het is normaal dat we nog wat zoeken naar de beste formatie en de beste opstelling. Hoe we spelen hangt ook af van onze tegenstander."

  "We creëren wel kansen, dat is positief, maar we scoren niet altijd. We moeten efficiënter zijn. We weten dat en we werken eraan. Zo'n match komt wel."

  Deschacht: "Ik herinner me meer soldaten dan supporters"

  Een van de terugkerende gespreksonderwerpen bij een verre verplaatsing is het tijdsverschil en de mogelijkheid op een jetlag. Anderlecht besliste om te trainen, te eten en te slapen op het ritme van de Belgische tijd.

  Volgens trainer Besnik Hasi zullen de spelers op die manier geen enkele last hebben van een jetlag, maar aanvoerder Olivier Deschacht moest na wat aandringen toch toegeven dat hij het verschil voelt.

  "Natuurlijk ben ik wat vermoeid, maar we kunnen woensdagnacht nog slapen en donderdag overdag. Hopelijk zijn we dan fit voor de match", zei Deschacht op de persbabbel.

  Deschacht weet in elk geval waarover hij praat. Hij speelde tien jaar geleden met Anderlecht tegen Neftsji Bakoe. "Dat is geen goeie herinnering. Thuis wonnen we met 5-0, maar daarna kwamen we naar hier als toeristen en verloren we met 1-0. Het was een slechte wedstrijd en ik herinner me meer soldaten rond het veld, dan supporters in de tribunes."

  Ook twee spelers van Qarabag kent Deschacht al. De Braziliaan Reynaldo en de Zweed Samuel Armenteros werden te licht bevonden door Anderlecht en spelen nu in Azerbeidzjan.

  "Het zijn spelers die snelheid, een actie en veel vaardigheden hebben. Ze kunnen een wedstrijd beslissen. Maar bij ons kregen ze te maken met veel concurrentie en daarom speelden ze niet. Ik denk dat ze zullen willen tonen dat ze wel verdienden om bij Anderlecht te spelen. Maar het is mijn taak hen tegen te houden."