• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De twee hockeybondscoaches stoppen ermee

  Delmee stopt bij de Lions, Kina bij de Panthers.

  Paleisrevolutie in de hockeywereld. Jeroen Delmee houdt het voor bekeken als bondscoach van de Red Lions en bij de Red Panthers verdwijnt Pascal Kina. De Belgische bond gaat snel op zoek naar opvolgers, want de mannen plaatsten zich voor de Spelen en die komen er al binnen het jaar aan.

  Delmee trekt zich terug als bondscoach

  Bij de mannenhockeyploeg brandt de ambitie om volgend jaar een medaille mee te nemen uit Rio, maar op het EK eind augustus waren de prestaties en resultaten teleurstellend. België werd pas vijfde.

  De Nederlandse coach Jeroen Delmee maakte ook voor zichzelf een evaluatie en besloot om zich terug te trekken. Hij lichtte vandaag de spelersgroep in.

  "Het is een moeilijke beslissing, maar een die ik voor mezelf en het team moet maken. Als het team zijn dromen wil waarmaken, is een nieuwe aanpak nodig, een die dichter aanleunt bij de Belgische cultuur."

  "Ik probeerde me aan te passen aan een verschillende hockey-omgeving, maar moet concluderen dat ik meer en meer moeite heb om de enorme dosis energie die hiervoor nodig is, op te brengen."

  Jeroen Delmee stond iets meer dan een jaar aan het hoofd van de Lions, daarvoor was hij als assistent aan de slag.

  Delmee had nog een boodschap voor de spelers. "Ik heb genoten van de samenwerking, in goede en kwade dagen. Ik geloof er nog altijd in dat dit team iets speciaals kan realiseren in Rio. Ik wens jullie het allerbeste toe en blijf een trouwe supporter."

  Coachwissel bij de Red Panthers

  Ook bij de Belgische hockeyvrouwen waait binnenkort een nieuwe wind. De Red Panthers waren op de World League op een zucht van een olympisch ticket gestrand en willen een nieuwe start maken.

  In onderling overleg werd besloten dat het beter was om een nieuwe hoofdcoach aan te stellen en dus neemt Pascal Kina, die de Panthers nog op vorige de Spelen leidde, afscheid.

  "Het is tijd voor een nieuwe start, met de heropbouw van een groep die in juni 2017 moet klaarstaan om de kwalificatie voor het WK 2018 binnen te halen en nadien een olympisch ticket voor Tokio 2020 veilig te stellen", klinkt het bij de bond.

  De komende dagen en weken gaat de hockeybond op zoek naar de ideale opvolger.