• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Dit nieuwe Wezenbergbad kan verschil maken tussen wel of geen medaille in Rio"

  Pieter Timmers wacht alleen nog op camera's.

  Voor dag en dauw hebben de elitezwemmers van BRABO donderdagochtend voor het eerst in het nieuwe Wezenbergbad getraind. Het bad in Antwerpen moet de zwemsport in ons land een nieuwe impuls geven. "Hier worden we niet meer gestoord door het publiek."

  De tienkoppige BRABO-kern (Kimberly Buys, Chloë Wyns, Pieter Timmers, Glenn Surgeloose, Alexander Trap, Lorenz Weiremans en de nieuwkomers Sara Vanleynseele, Jade Smits, de Nederlandse international Wendy Van der Zanden en Dries Van Goitsenhoven) dook vanochtend voor het eerst in het nieuwe bad.

  Het nieuwe zwembad, dat zich net naast het oude zwembad bevindt, is exclusief voorbehouden voor de elites en de zwemmers van de Topsportschool.

  Ronald Gaastra, de coach van de Antwerpse club BRABO, is zeer te spreken over de infrastructuur. "Dit 50-meterbad kan voor Pieter Timmers het verschil maken tussen een olympische medaille of niet."

  "Het is nog even wachten op de installatie van de vaste camera's maar zodra die er zijn, mogen wij gerust onze voet zetten naast de meest gerenommeerde trainingscentra van de wereld. Die vaste camera's moeten er wel zo snel mogelijk komen."

  Kimberly Buys deelt het enthousiasme van haar coach. "In dit nieuwe zwembad kunnen wij ons helemaal focussen op onze sport, omdat wij niet meer gestoord worden door het publiek."

  "Niet dat het publiek een echte stoorzender was, maar topsport is een zaak van details en in het zwemmen kunnen die details tienden van een seconde voordeel opleveren. Met de vaste camera's kan iedere beweging van A tot Z geanalyseerd en daarna verbeterd worden."

  Timmers: "Camera's hadden er al moeten staan"

  Pieter Timmers is ook opgetogen met het bad. "Hier kunnen we ons in alle rust voorbereiden op Rio en de puntjes op de i zetten. We hebben ons eigen stekje om aan topsport te doen. Die vaste camera's hadden er al wel moeten staan. We staan minder dan een jaar voor de Olympische Spelen en dus dringt de tijd."

  Ruwe beelden van het nieuwe bad:

  Schepen van Sport Ludo Van Campenhout op Facebook:

  Afscheid van het vorige bad: