• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Willems: "Sterkte van Tsjechië is ook de zwakte"

  De Tsjechische ploeg verloor al van Duitsland en Servië op het EK.

  Vanavond om 20.30u strijden de Yellow Tigers tegen Tsjechië voor een plaats in de kwartfinales. Voor Marc Willems zijn de Belgen "licht favoriet". U kunt de wedstrijd van de Yellow Tigers vanaf 20.30u bekijken op het kanaal van Ketnet en ook met livestream.

  Op de Europese ranglijst staan de Yellow Tigers enkele plaatsen boven Tsjechië. "Voor mij zijn de Belgische vrouwen toch licht favoriet", zegt onze commentator Marc Willems. "Tsjechië moet haalbaar zijn."

  Waar zit de kracht van Tsjechië? "Die ploeg steunt op twee topspeelsters. Enerzijds is er de 1,91 meter grote hoofdaanvalster Havlickova, een beest, en anderzijds de niet veel kleinere Helena Havelkova, die als receptie-hoekspeelster bij Busto speelt."

  "Samen krijgen zij twee derde van de ballen in aanval, dus de Yellow Tigers zullen hen op een of andere manier moeten lamleggen. Misschien kunnen ze Havelkova (nummer 16 op foto) viseren met de opslag."

  "Sowieso moeten de Belgen dit collectief proberen op te vangen. De Tsjechische vrouwen hebben maar twee topspeelsters, dus hun sterkte is ook hun zwakte en dat moet België uitbuiten. Maar alle Tigers zullen op topniveau moeten zijn."

  U kunt de wedstrijd België-Tsjechië in de Lotto Arena live bekijken via Canvas+ op het Kanaal van Ketnet en op de livestream (zie lees ook).