meest recent

wo 30 september 2015 17:12
De Red Flames U17 hebben reden tot feesten na de match tegen Georgië.
De Belgische voetbalvrouwen U17 zijn hun kwalificatiecampagne voor het EK 2016 begonnen met een spraakmakende zege. Ze versloegen Georgië met 15-0. Bekijk de video. Donderdag volgt de volgende test tegen Azerbeidzjan.

Dat Georgië enkele maatjes te klein was voor België was snel duidelijk. De jonge Red Flames overrompelden de Georgische defensie en scoorden voor de rust al elf keer. Na de rust toonden ze meer genade en scoorden "maar" drie keer. Doelvrouw Baccarne mocht vanop de penaltystip de 15-0-eindstand vastleggen.

Voor het team van trainer Tamara Cassimon is het een goed begin van de 1e EK-kwalificatieronde voor het EK 2016 in Wit-Rusland. België zit in een groep met Georgië, Azerbeidzjan en Tsjechië. Het EK 2016 in Wit-Rusland vindt plaats van 4 tot en met 16 mei 2016.

Donderdag spelen de Red Flames U17 hun tweede kwalificatiematch: in Eupen is Azerbeidzjan de tegenstander.

Wedstrijdgegevens:

België: Baccarne, Vanmechelen (out 60’), Knockaert (out 41’), Bey Temsamani, Asselberghs (out 41’), Minnaert, Duijsters, Kerckhofs, Maris, Vierendeels, Wijnants

Doelpunten: 3’ Vanmechelen 1-0, 5’ Kerckhofs 2-0, 15’ Minnaert 3-0, 21’ Vanmechelen 4-0, 22’ Minnaert 5-0, 23’ Asselberghs 6-0, 26’ Vanmechelen 7-0 (pen), 29’ Duijsters 8-0, 34’ Wijnants 9-0, 36’ Duijsters 10-0, 40+1’ Vierendeels 11-0, 42’ Maris 12-0, 44’ Vanmechelen 13-0, 65’ Abdulai Toloba 14-0 (pen), 80’ Baccarne 15-0 (pen)