• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verstappen slaagt voor rij-examen op zijn 18e verjaardag

  Max Verstappen: "Legal to drive, born to race!"

  Max Verstappen draait al een jaartje mee in de Formule 1, maar nu mag hij eindelijk ook op de weg rondtoeren met zijn auto. "Ik ben opgelucht dat ik geslaagd ben", zegt Verstappen. "Ik was wel een beetje zenuwachtig om fouten te maken."

  Max Verstappen breekt dit seizoen het ene record na het andere in de Formule 1: jongste rijder uit de F1-geschiedenis, jongste rijder die punten sprokkelt, jongste rijder met de snelste ronde,...

  Tot vandaag mocht Verstappen zijn kunsten niet tonen op de openbare weg, maar vanaf vandaag mag hij in België (waar hij woont) officieel de weg op.

  Voor zijn theoretisch examen was Verstappen al geslaagd ("ik maakte maar drie fouten") en precies op zijn 18e verjaardag legde de Nederlander ook zijn praktische examen met succes af.

  "Ik ben blij dat ik het gehaald heb. Dat ik eindelijk alleen de weg op mag, geeft me meer zelfstandigheid en daar ben ik heel blij mee", zegt Verstappen.

  "Het was wel een opluchting dat ik geslaagd was. Ik was een beetje zenuwachtig om fouten te maken, maar het examen ging prima."

  Verstappen had maandag pas zijn eerste rijles gekregen, maar na vijf uur met een instructeur voelde hij zich klaar om het examen af te leggen. Het inparkeren en keren op de weg ging alvast prima.

  Hoewel hij in zijn F1-auto torenhoge snelheden haalt, belooft Verstappen zich netjes te gedragen in het verkeer. "Ik ga me altijd aan de regels houden", zegt hij. "Ik zit trouwens liever als passagier in de auto. Dan kom ik meer tot rust."