Ga naar de inhoud

Van der Poel opgelucht: "Ik rijd weer pijnvrij"

 wo 30 september 2015 10:41
Van der Poel moet wel passen voor Gieten dit weekend.
Er komt stilaan licht aan het einde van de tunnel voor Mathieu van der Poel. De wereldkampioen werkte woensdag pijnloos een training af, maar past wel voor Gieten.

Mathieu van der Poel belandde in het sukkelstraatje, nadat hij een zware smak gemaakt had in de Ronde van de Toekomst (eind augustus). Door een knieblessure moest hij al passen voor de Wereldbeker-manche in Las Vegas.

En ook afgelopen weekend bleef zijn crossfiets op stal. Van der Poel vreesde even voor een operatie, waardoor hij het leeuwendeel van het cross-seizoen aan zijn neus zou zien voorbijgaan.

Maar na zijn trainingsritje op de rollen woensdag zijn de donkere wolken weggedreven boven zijn hoofd. "Ik voelde geen pijn", reageert Van der Poel opgelucht.

De 20-jarige Nederlander kan nu weer beginnen te timmeren aan zijn conditie. De Superprestige-manche in Gieten zondag komt wel nog te vroeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.