• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rodgers: "Op dit moment is er geen sprake van uitleenbeurt Origi"

  Origi wordt morgen in de ploeg verwacht tegen Sion.

  Het eerste seizoen van Divock Origi bij Liverpool verloopt moeilijk en dus krijgt manager Brendan Rodgers vragen over een uitleenbeurt. "Dit seizoen telt enkel zijn aanpassing bij de club. Na het seizoen maken we de balans wel op."

  Origi is door Rodgers geselecteerd voor de Europe League-match van morgen tegen Sion en wordt in de basis verwacht. Twee weken geleden tegen Bordeaux mocht Origi aan de match beginnen, maar kon hij niet overtuigen. Rodgers verdedigt zijn aanvaller.

  "Het duurt gewoon een tijd om je aan te passen aan een nieuwe club. Hij is sowieso een jonge speler met veel kwaliteiten. Voor ons is het vooral belangrijk om dat talent te ontwikkelen", zegt Rodgers op de website van Liverpool.

  "Ook Divock wil verbeteren en zijn aantal doelpunten opdrijven. Voor hem ligt de focus vooral op doelpunten maken. Daar wordt hij op beoordeeld, maar hij heeft natuurlijk niet veel gespeeld en begrijpt dat een speler bij Liverpool moet vechten voor zijn plaats."

  Een mogelijke piste is dat Origi bij een andere club speelminuten krijgt en zich zo ontwikkelt, maar dat is dit seizoen niet aan de orde voor Rodgers.

  "Daar is op dit moment geen sprake van. Vorig jaar werd hij al uitgeleend aan Rijsel. Dit jaar staat helemaal in het teken van zijn aanpassing. We zullen na het seizoen de balans wel opmaken."