• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nibali spoelt WK-ontgoocheling door in eigen land

  Vincenzo Nibali: "De conditie is nog altijd goed."

  Vincenzo Nibali heeft zijn favorietenrol waargemaakt in de Tre Valli Varesine. De Italiaanse kampioen sprong op het laatste klimmetje weg en bleef uit de greep van een elitegroepje.

  Door zijn uitsluiting in de Vuelta moest Vincenzo Nibali een alternatief programma rijden om zich voor te bereiden op het WK. In de Italiaanse najaarskoersen eindigde hij steevast in de top 5, met een zege in de Coppa Bernocchi als uitschieter.

  Maar in Richmond zelf kwam Nibali er niet aan te pas en dus kwam hij getergd aan de start in Busto Arsizio. Met Vuelta-winnaar Fabio Aru had hij bovendien een gedroomde meesterknecht aan zijn zijde.

  Astana hield de koers de hele tijd in een wurggreep. In de heuvelachtige slotfase probeerde Andrea Fedi het eerst nog in zijn eentje, maar ook hij werd tot de orde geroepen.

  Op het moment dat iedereen het verwachtte plaatste Nibali zijn demarrage. Giacomo Nizzolo probeerde hem nog te volgen, maar dat was verloren moeite. Nizzolo werd in de sprint wel nog derde. Hij moest enkel de Rus Firsanov nog voorlaten.

  Met zijn zege werpt Nibali zich wel op als dé topfavoriet voor de Ronde van Lombardije, die zondag het klassieke seizoen afsluit. Nibali's beste resultaat in de Koers van de Vallende Bladeren is een vijfde plaats. "Maar mijn conditie is nog altijd goed en ik heb nog honger", laat Nibali weten.

  Uitslag Tre Valli Varesine (1.BC)

  01. Vincenzo Nibali (Ita) - 199 km in 4u44'09"
  02. Sergej Firsanov (Rus) op 8"
  03. Giacomo Nizzolo (Ita) - 9"

  04. Simone Ponzi (Ita) - zelfde tijd
  05. Fabio Felline (Ita)
  06. Kristian Sbaragli (Ita)
  07. Kenny Elissonde (Fra)
  08. Damiano Cunego (Ita)
  09. Antonio Parrinello (Ita)
  10. Francesco Gavazzi (Ita)

  11. Davide Rebellin (Ita)
  12. Thibaut Pinot (Fra)
  13. Jan Polanc (Svn)
  14. Simone Petilli (Ita)
  19. Franco Pellizotti (Ita) - 35"
  23. Louis Meintjes (ZAf) - 36"
  30. Fränk Schleck (Lux) - 3'31"
  32. Fabio Aru (Ita) - z.t.

  Er reden geen Belgen mee, morgen staat Milaan-Turijn op het programma.