• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lefevere: "Ik wil niet voorbarig zijn over Kittel"

  Kittel mocht deze zomer enkel juichen in Polen.

  Patrick Lefevere heeft een vervanger voor Mark Cavendish op het oog: niemand minder dan Marcel Kittel zou op weg zijn naar Etixx-Quick Step. Lefevere zelf ziet het volledig zitten, "maar mijn handen zijn gebonden. We moeten een procedure bij de UCI volgen."

  Voor Marcel Kittel is 2015 een echte martelgang. Eerst zag de Duitse spurtbom zijn voorjaar in het water vallen door een virus. Daarna moest hij door een vormcrisis passen voor de Tour, waar hij in de twee voorgaande edities acht ritzeges op zak stak.

  De tweevoudige zegekoning uit de Tour wou zijn seizoen opsmukken in het najaar, maar bakt er voorlopig niet veel van. Het is al van de Vattenfall Cyclassics geleden dat Kittel een race kon uitrijden.

  Bij Etixx-Quick Step zou Kittel het gat moeten opvullen dat Mark Cavendish (volgend jaar bij de opvolger van MTN-Qhubeka) zal achterlaten.

  Samen met het Colombiaanse sprinttalent Fernando Gaviria (foto) moet Kittel Etixx-Quick Step nieuwe zegepralen in de massasprints bezorgen.

  In principe ligt de Duitse sprintkeizer tot en met 2016 onder contract bij Giant-Alpecin, maar Kittel zou zich aan het vrijkopen zijn. Zodra dat afgerond is, kan de transfer geofficialiseerd worden.

  Lefevere: "Moeten eerst nog procedure volgen"

  Patrick Lefevere bevestigde dat de liefde tussen Etixx-Quick Step en Marcel Kittel wederzijds is. "Ik sta hier vol goesting, maar met gebonden handen", vertelde Lefevere aan Sporza op de persconferentie.

  "We zouden Kittel heel graag in ons team hebben. Het is een prachtatleet en ik zou het onbegrijpelijk vinden als hij van de ene dag op de andere niets meer kan."

  "Maar we moeten een procedure volgen. Eerst moet de UCI akkoord gaan, dan moet zijn huidige ploeg hem vrijlaten en daarna moet Kittel nog zelf onderhandelen met ons. De weg is nog lang, we moeten dus niet voorbarig zijn."

  Ook Tom Boonen ziet Kittel graag komen: "Marcel heeft bewezen dat hij tot de beste sprinters van de wereld behoort. Hij zou een mooie aanwinst zijn voor de ploeg."

  "Hij heeft nu een heel moeilijk seizoen achter de rug. Maar net daarom zou Kittel volgend jaar wel eens goed kunnen zijn. Bij ons team zal hij zeker de steun krijgen die hij verdient."