• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Buitenlanders slaan de maat in proloog Eurométropole

  Alexis Gougeard won onlangs nog een rit in de Vuelta.

  Alexis Gougeard (AG2R) is de eerste leider in de Tour de l'Eurométropole. In de lastige proloog met aankomst op de Mont Saint-Aubert zette hij de beste tijd neer, voor de Nederlander Martijn Keizer. Dries Devenyns was op de vierde plaats de beste Belg.

  Het parcours dat de organisatie had uitgetekend tussen Obigies en de Mont Saint-Aubert was niet voor doetjes. Olivier Pardini slaagde er als eerste in om de 7,8 kilometer onder de 12 minuten af te werken.

  De Nederlandse tempobeul Martijn Keizer was niet onder de indruk en deed maar liefst 14 seconden van de tijd van Pardini. Het leverde hem een dagje op de hot seat op.

  Eén renner zou nog beter doen dan Keizer. Alexis Gougeard profiteerde van zijn uitstekende Vuelta-conditie om de ritzege op zak te steken en de leiderstrui aan te trekken.

  Gougeard wordt een te duchten klant voor de eindzege, want hij liet al het hele jaar mooie dingen zien. Zo won hij een rit in de Vierdaagse van Duinkerke en eentje in de Ronde van Spanje.

  "Ik beleef een mooi einde van het seizoen, maar ik ben toch wat verrast dat ik hier win", zegt Gougeard. "Ik had een goed gevoel, maar super was het toch ook niet. Nu doe ik er alles aan om de leiderstrui vast te houden. Ik heb vertrouwen in mijn ploegmaats."

  Uitslag proloog

  01. Alexis Gougeard (Fra) - 7,8 km in 11'23"
  02. Martijn Keizer (Ned) op 3"
  03. Matthias Brändle (Oos) - 12"

  04. Dries Devenyns - 15"
  05. Reto Hollenstein (Zwi) - 17"
  06. Olivier Pardini - 17"
  07. Johan Le Bon (Fra) - 18"
  08. Tom Bohli (Zwi) - 19"
  09. Jürgen Roelandts - 20"
  10. Anton Vorobjev (Rus) - 21"

  12. Sean De Bie - 25"
  14. Tom Van Asbroeck - 29"
  18. Jens Debusschere - 34"
  19. Gaëtan Bille - 34"
  20. Thomas De Gendt - 36"
  24. Dimitri Claeys - 40"
  25. Victor Campenaerts - 40"