• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Lidl kan op termijn hele ploeg overnemen"

  Boonen en Martijn zijn blij met de komst van de nieuwe sponsor.

  Etixx-Quick Step gaat de volgende twee jaar in zee met supermarktketen Lidl. "Dit is niet alleen een goede zaak voor onze ploeg, maar ook voor de wielersport in het algemeen", vertelt een trotse Patrick Lefevere.

  Het was teammanager Patrick Lefevere die de nieuwe sponsor van Etixx-Quick Step voorstelde tijdens een persconferentie. "Ik ben trots en zelfs emotioneel dat ik dit nieuws mag bekendmaken", vertelt Lefevere.

  "Lidl is misschien wel het grootste privébedrijf dat in de wielersport stapt. Dat is niet alleen een goede zaak voor onze ploeg, maar ook voor de wielersport in het algemeen".

  Lidl neemt de plaats in van Renson, dat sponsor wordt van Giant-Alpecin. "Ik heb de overeenkomst met Renson zelf opgezegd, omdat ik dit project ambitieuzer vond."

  Dat betekent dat de naam van de Duitse keten volgend jaar zal prijken op de schouder en de achterkant van de broek van Tom Boonen, Tony Martin en co.

  Lefevere zelf gaf nog mee dat hij teammanager blijft tot eind 2017. "Als je dan in de herfst van je carrière zo'n grote sponsor kunt strikken, overheerst de trots."

  Boonen: "Lidl is in staat om heel de ploeg over te nemen"

  Ook Tom Boonen straalde na de bekendmaking van de nieuwe sponsor. "De laatste jaren verschenen er enkel maar nieuwsberichten over sponsors die zich terugtrokken uit de wielersport."

  "Lidl is bovendien een sponsor met heel veel doorgroeimoeilijkheden die op termijn zelfs in staat is om heel de ploeg over te nemen. Met dat idee in het achterhoofd is het aantrekken van Lidl als sponsor dus extra mooi."

  Etixx-Quick Step toonde zich op Twitter tevreden met de nieuwe overeenkomst: