• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Barcelona ziet ook Iniesta uitvallen met blessure

  Iniesta moest al na 60 minuten naar de kant.

  De medische staf van FC Barcelona klopt dezer dagen overuren: na Lionel Messi moet de Spaanse landskampioen het ook een tijdje zonder Andres Iniesta stellen. De Spaanse middenvelder moest in de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen vroegtijdig naar de kant met een blessure aan zijn hamstrings.

  Minuut 60 in de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen gisterenavond: Barcelona staat 0-1 in het krijt bij de Duitsers en ziet bovendien kapitein Andres Iniesta uitvallen. De Spaanse middenvelder grijpt naar de achterkant van zijn rechterbeen en vraagt meteen om vervanging.

  Het verdict is hard voor de kapitein van Barcelona: een blessure aan zijn hamstrings zal hem minstens een maand aan de kant houden. Iniesta mist daardoor al zeker de verplaatsing naar Sevilla van komend weekend en de Champions League-wedstrijd tegen Bate Borisov.

  Ook de interlands met de Spaanse nationale ploeg tegen Luxemburg en Oekraïne moet de middenvelder aan zich laten voorbijgaan.

  Het lijstje van geblesseerden bij de Catalanen wordt zo wel heel lang. Adriano Correia, Rafinha en Thomas Vermaelen lagen al in de lappenmand. Vorige week blesseerde ook Lionel Messi zich zwaar aan zijn knie in de wedstrijd tegen Las Palmas.

  Trainer Luis Enrique ziet het allemaal met lede ogen aan: "Het is alweer geen prettig nieuws voor ons, zeker omdat Andres een belangrijke speler in het team is. Maar het is een obstakel op onze weg dat we zullen moeten nemen."

  Bekijk enkele tweets over de blessure van Iniesta: