• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Baeyens laat Verhanneman thuis voor EK: "Een ontgoocheling"

  Matthijs Verhanneman moet thuisblijven van het EK.

  Dominique Baeyens heeft op het laatste moment zijn selectie voor het EK volleybal nog veranderd. Tomas Rousseaux komt bij de groep in de plaats van Matthijs Verhanneman. De Red Dragons vertrekken volgende week woensdag naar Varna in Bulgarije voor het EK.

  Matthijs Verhanneman sukkelde lange tijd met een rugblessure, maar leek wel op tijd fit voor het EK. "Ik had nochtans geen last meer van mijn rugblessure, die ik opliep tijdens de play-offs", zegt Verhanneman.

  "Maar de coach vond dat ik toch nog onvoldoende matchritme had opgedaan. Voor mij is dat natuurlijk een ontgoocheling, maar tegen de beslissing van de bondscoach kun je weinig inbrengen", zegt de speler van Roeselare.

  "Het is ook beter dat de coach het nu zegt, dan dat ik in Bulgarije tien dagen het vijfde wiel aan de wagen ben. Nu kan ik ook rustiger toeleven naar de competitiestart met Roeselare."

  "Ik heb al enkele EK's meegemaakt en ik kan het dus ook wel relativeren. Er zijn belangrijkere dingen in het leven, zoals de nakende uitbreiding van ons gezin."

  De vervanger van Verhanneman in de selectie is Tomas Rousseaux (foto). De receptie-hoekspeler heeft de hele voorbereiding meegemaakt, maar was vorige week afgevallen bij de selectie. Hij mag nu toch mee naar Bulgarije.