• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Serena herstelt nog altijd van nederlaag US Open"

  Serena Williams zag in de US Open een droom uit elkaar spatten.

  Het is nog maar de vraag of Serena Williams nog in actie komt dit seizoen. Nadat ze in de US Open naast haar vierde grandslamzege in een jaar gegrepen had, zit ze er wat doorheen.

  Serena Williams beleeft nog altijd slapeloze nachten door haar nederlaag in de US Open. Tegen Roberta Vinci leek ze in de halve finales op weg naar de eindstrijd, maar het sprookje sloeg abrupt om in een nachtmerrie.

  "Serena was twee wedstrijden verwijderd van een unieke prestatie (vier Grandslams winnen in één seizoen, red)", vertelt haar coach Patrick Mouratoglou. "Dus de nederlaag deed heel veel pijn."

  "Sowieso is elke nederlaag voor haar pijnlijk, maar dit was nog erger dan anders. Ze heeft tijd nodig om ervan te herstellen."

  "Na een jaar waarin ze drie grandslams heeft gewonnen, is het de vraag hoe gemotiveerd ze is om die eindeseizoenstoernooien nog te spelen. Pas wanneer ze het echt wil, en ik twijfel er niet aan dat dat moment zal komen, moet ze weer op de tennisbaan komen."

  De teller van Williams staat nu op 21 grandslamtitels. Drie minder dan recordhoudster Margaret Court. "Ik ben zeker dat het vuur zal branden om nog meer grandslams te winnen", besluit haar coach.

  Ook Sjarapova langs de kant

  De fans van Maria Sjarapova zullen nog even op hun honger moeten blijven zitten. Het nummer drie van de wereld sukkelt met haar knie en past voor de China Open, die volgende week van start gaat. Vorig jaar ging Sjarapova in Peking met de hoofdtrofee aan de haal.

  Vinci zadelt Serena Williams met kater op