• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Villas-Boas: "Match tegen Gent zal zeer, zeer moeilijk voor ons worden"

  "We moeten thuis betere resultaten neerzetten."

  Zenit heeft al vijf wedstrijden niet meer gewonnen, de Champions League-match in Valencia buiten beschouwing gelaten. In de competitie ging het thuis drie keer op rij mis (twee nederlagen en één gelijkspel), uit speelde Zenit twee keer naeen gelijk.

  Van zijn laatste drie thuiswedstrijden kon Zenit er geen enkele winnen. Tegen Krasnodar en Sovjetov werd verloren en de match tegen Perm eindigde op een gelijkspel. Zo is het al van 1 augustus geleden dat de fans van Zenit in hun eigen stadion nog eens een driepunter konden vieren.

  "Ik maak me niet al te veel zorgen", zegt de Portugese coach van Zenit Andre Villas-Boas. "De situatie in de competitie is zoals ze is. We zullen moeten wachten tot CSKA Moskou een steekje laat vallen. Maar dat neemt niet weg dat we inderdaad thuis betere resultaten moeten neerzetten, want onze doelen blijven intact: Russisch kampioen worden en de CL-groepsfase overleven."

  Na de 2-2 afgelopen weekend op Spartak Moskou schreven enkele Russische media dat er ruzie was in de kleedkamer van Zenit. Villas-Boas: "Absolute nonsens. Jammer dat de journalist die dat uitgebracht heeft hier vandaag niet is en het is jammer dat jullie nu vragen stellen over die leugen."

  "Ik wil het hebben over de wedstrijd tegen AA Gent. De Belgen vormen een compact en evenwichtig blok dat alles geeft. De mensen spreken over Simon, Neto en Depoitre, maar het is meer dan dat."

  "Gent beschikt over een mix van jeugd en ervaring die het ons lastig kan maken. Het zal zeer, zeer moeilijk worden. We mogen deze ploeg echt niet onderschatten. Maar we kennen ook hun zwakheden en beschikken zelf over creatieve spelers die een match kunnen beslissen."