Ga naar de inhoud

Van der Poel test woensdag zijn knie: "Ben er bang voor"

 di 29 september 2015 16:25
Mathieu van der Poel is de grote afwezige begin dit seizoen.
Wereldkampioen Mathieu van der Poel mag woensdag weer voorzichtig trainen. "Als mijn knie nog altijd geïrriteerd raakt, moet ik me laten opereren", vreest de 20-jarige veldrijder, die de eerste wedstrijden van het seizoen voor de buis heeft moeten volgen.

Mathieu van der Poel was er twee weken geleden niet bij in Las Vegas voor de eerste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Vorig weekend miste hij de crossen in Neerpelt en Erpe-Mere.

Woensdag probeert de wereldkampioen de trainingen te hervatten, met knikkende knieën. "Ik ben er bang voor", vertelt Van der Poel op de website van de Nederlandse krant BN DeStem.

"Als ik woensdag voel dat de knie nog altijd geïrriteerd raakt, zal ik me moeten laten opereren."

En dan blijft zijn crossfiets een tijdje op stal staan. Van der Poel: "Dan kan ik me hooguit nog richten op de kampioenschappen in januari."

Val in de Ronde van de Toekomst

Mathieu van der Poel kwam eind vorige maand op de weg ten val in de Ronde van de Toekomst. De jongste zoon van oud-wielerkampioen Adrie liep een blessure op aan zijn rechterknie, maar tijdens de revalidatie speelde ook zijn linkerknie op.

Omdat hij die te veel belast had, dacht hij eerst. "Nu denken ze dat bij die val ook mijn linkerknie is geraakt", legt de veldrijder van het BKCP-team uit.

"Dat viel eerst niet op, maar omdat het peesblad rond de knie op een of andere manier is ontstoken, moet het wel iets met die val te maken hebben gehad."