• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels: "Cavendish is verrijking voor onze ploeg"

  Pauwels weet dat met Cavendish de uitstraling van MTN-Qhubeka nog groter wordt.

  Serge Pauwels verwelkomt Mark Cavendish bij MTN-Qhubeka. De Belgische revelatie uit de Tour weet dat hij bij een ploeg in opmars rijdt. "We hebben aanzien verworven, dus is het geen verrassing dat renners met aanzien bij ons willen koersen", zegt hij bij Sporza.

  MTN-Qhubeka rondde met de komst van Mark Cavendish, Bernhard Eisel en Mark Renshaw een belangrijk transferdossier af. Serge Pauwels viel niet uit de lucht.

  "De komst van Cavendish hing al in de lucht, er waren zelfs tijdens de Tour al geruchten. Hij is een verrijking voor onze ploeg, hij blijft toch een van de grote namen in het peloton", zegt Pauwels, die in 2013 nog samen met Cavendish bij Omega Pharma-Quick Step reed (kleine foto).

  'Wij hebben dit jaar als ploeg aanzien verworven en dan is het geen verrassing dat renners met aanzien zoals Cavendish bij ons willen komen fietsen."

  Cavendish loodst ook Eisel en Renshaw binnen bij MTN-Qhubeka. "Voor een sprinter is het belangrijk om zijn entourage rond zich te hebben. Hij wil zijn laatste man erbij."

  "Hij heeft de laatste 2 jaar misschien een iets minder niveau gehaald. Het is wel zo dat er altijd hoge verwachtingen zijn rond Cavendish. Een nieuwe wind kan hem wel herlanceren."

  "Met Cavendish erbij zetten we een stap in de richting om een van de grootste ploegen te worden. We trokken ook twee multinationals als sponsor aan, dat is goed voor de hele wielersport dat die bedrijven de weg naar het wielrennen vinden."

  Pauwels: "Voel me thuis bij deze ploeg"

  Serge Pauwels voelt zich uitstekend bij de Zuid-Afrikaanse ploeg. "Ik heb nog een contract voor een jaar en heb hier mezelf opnieuw kunnen ontdekken. Ik ben blij dat ik er in 2016 nog zal rijden."

  Was er belangstelling voor Pauwels na zijn uitstekende Tour? "Ja, maar iedereen merkt snel dat ik niet van plan ben om van ploeg te veranderen. Ik ben hier heel tevreden en voel me hier thuis."

  "Het gaat bij MTN niet alleen over de renners, maar ook het verhaal errond telt. Ze breiden zo het begrip marketing eigenlijk uit."

  "Ik herinner me tijdens de Tour een poll op Sporza.be over de populariteit van de ploegen en we kwamen er als tweede uit, na Etixx-Quick Step. Dat bewijst dat het verhaal achter onze ploeg de mensen kan bekoren."

  Zal Pauwels zich dit jaar nog laten zien? "Ik rijd de Eurométropole Tour, maar vooral omdat het een soort thuiswedstrijd is, want het is niet mijn parcours."

  "Ik rij daarna nog drie eendagskoersen in Italië en daar heb ik mijn zinnen wel op gezet. Zeker de Ronde van Emilia is op een parcours dat met moet liggen. Hopelijk kan ik mijn seizoen daar mooi afsluiten."