• home
 • video
 • pas verschenen

  Ogunjimi: "Ik had meer naar mijn familie moeten luisteren"

  Ogunjimi toen hij nog voor OHL speelde.

  In juli scheurde Marvin Ogunjimi (27) in een Europese voorrondewedstrijd de kruisbanden van zijn linkerknie. In ons land werkt de spits van het Noorse Strømsgodset IF zich uit de naad om zijn comeback te bewerkstelligen en denkt hij na over zijn carrière.

  Marvin Ogunjimi kreeg tijdens zijn revalidatie in de GRIT Belgian Sports Clinic in Leuven een videojournalist van Het Laatste Nieuws op bezoek. De voormalige Rode Duivel legt uit dat zijn loopbaan niet helemaal gelopen is zoals hij gehoopt had.

  "Alles in het leven gebeurt met een reden, ook al dacht ik na mijn transfer naar de Spaanse eersteklasser Mallorca een stap verder te kunnen zetten in mijn carrière. Maar het is anders uitgedraaid", zegt Ogunjimi.

  "Als ik geweten had wat ik nu weet, zou ik toen geleefd hebben zoals ik nu leef: alles voor de sport en begrijpen wat topsport is, inzien welke mensen je kunt vertrouwen en welke niet... Ik had ook meer naar mijn familie moeten luisteren."

  In juli begaf de knie van Ogunjimi het, ging hij onder het mes en begon de weg terug. "Het voelde aan alsof ze met een mes in mijn knie staken. Ik had dat een aantal jaar geleden al eens meegemaakt en wist na de knak meteen wat er aan de hand was. Nu doe ik er alles aan om terug te keren op topniveau."

  "Bij Strømsgodset ben ik in een club beland die je kunt vergelijken met ploegen als Lokeren en Zulte Waregem, al zijn we de laatste jaren steevast nog meer voorin geëindigd met een titel, tweede en derde plaats."

  "De club begint naam te maken"

  Misschien doet Strømsgodset wel een belletje rinkelen. Het is de club waar Real Madrid begin dit jaar het 16-jarige toptalent Martin Ødegaard ging halen. Ogunjimi: "De club begint naam te maken, zeker ook na de verkoop van Ødegaard, een jongen met wie ik nog samengespeeld heb. Of hij echt zo goed is? Hij is subliem en heeft een grote carrière voor zich. Hij is nu even niet in beeld, maar is van 1998, dus heeft nog alle tijd. Of hij de beste is met wie ik al samenspeelde? Euh, ik heb in Genk nog samengespeeld met Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois..."