• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kabasele is verontwaardigd door racismegeluiden én Instagram

  Kabasele hoorde oerwoudgeluiden in Kortrijk.

  Genk-speler Christian Kabasele voelde zich in Kortrijk racistisch bejegend door de thuisaanhang. Hij hoorde oerwoudgeluiden en reageerde met een vergelijking op Instagram, die echter door de netwerksite verwijderd werd. Ook zijn club neemt het voor hem op en kaart het probleem aan, al onderneemt Genk wel geen verdere actie.

  Kabasele reageerde met foto van hem en aap

  Kabasele gebruikte zijn Instagram-account om te reageren op wat hij van de Kortrijk-fans hoorde. "Jullie riepen me apengeluiden toe. Waar zien jullie de gelijkenis?", zette hij bij de bewerkte foto, met de hashtags #imbecile #saynotoracism.

  Vandaag is de inhoud van die Instagram echter niet meer zichtbaar. De sociale netwerksite blokkeerde de post. Kabasele betreurt dat. "Dus foto's van halfnaakte vrouwen kunnen bekeken worden op Instagram, maar als je klaagt over racisme wordt de publicatie verwijderd..."

  Genk staat achter Kabasele

  Kabasele wordt gesteund door Genk, dat ook vindt dat racisme uit het voetbal moet verdwijnen.

  "Racisme heeft geen plaats in een beschaafde samenleving en dus evenmin in het voetbal", klinkt het bij Genk.

  "Het is jammer dat een minderheid nog altijd niet beseft dat je je ongenoegen op een correcte manier kunt uiten. Die bezorgen zo de hele voetbalgemeenschap een slechte naam."

  Genk zal wel geen stappen ondernemen. "Maar we roepen wel iedereen op om met respect te handelen in een stadion, ook naar je medesupporters en de spelers van de tegenstander."