• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  BMC zonder Van Avermaet in de Eurométropole Tour

  Greg Van Avermaet mag enkele dagen rusten van zijn team.

  BMC zal de Eurométropole Tour met slechts zes renners aanvatten. Greg Van Avermaet en Loïc Vliegen waren normaal gezien voorzien om te starten, maar beide renners zullen er dan toch niet bij zijn. De Eurométropole Tour begint morgen met een proloog en eindigt zondag.

  "Greg Van Avermaet is pas dinsdag teruggekeerd van het wereldkampioenschap in Amerika en daarom laten we hem de komende dagen wat uitrusten", verklaart sportdirecteur Geert Van Bondt.

  Ook Loïc Vliegen is niet bij. "Vliegen is ziek en kan spijtig genoeg niet aantreden."

  Bij BMC rekenen ze vooral op hun drie stagiairs: de Nederlander Floris Gerts (foto) en de Zwitsers Tom Bohli en Kilian Frankiny. "Vooral Gerts heeft zich de laatste weken al meermaals in positieve zin laten opmerken", zegt Van Bondt.

  Gerts heeft al een definitief contract ondertekend bij BMC voor volgend seizoen, in tegenstelling tot beide Zwitsers. "Aan hen om zich te mengen in de debatten tijdens deze Eurométropole Tour."

  Lotto-Soudal trekt met ambitie naar de Eurométropole Tour

  Met Jurgen Roelandts en Jens Debusschere brengt Lotto-Soudal twee ex-winnaars aan de start. Roelandts won de rittenwedstrijd in 2012, Debusschere een jaar later.