• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgische tafeltennissers promoveren naar eerste divisie

  De Belgen zijn zeer tevreden met hun overwinning.

  Op het EK tafeltennis heeft de Belgische mannenploeg een plaats in de Championship Division, de eerste divisie, op zak gestoken. De Belgische mannen promoveren dankzij de overwinning in de Challenge Division.

  Op het EK tafeltennis in Jekaterinenburg (Rus) moesten de Belgische mannen aan de slag in de Challenge Division (plaatsen 17 tot 32).

  In hun poule staken de Belgische mannen - Cedric Nuytinck (22), Robin Devos (21), Florent Lambiet (19) en Lauric Jean (23) - de groepszege op zak na overwinningen tegen Finland (3-0) en Zwitserland (3-1) en een nederlaag tegen Israël (2-3).

  In de klassementswedstrijden wonnen de Belgen van Turkije (3-2), Engeland (3-1) en Slovakije (3-2), waardoor ze dus de eindzege in de Challenge Division hebben veroverd.

  Na een afwezigheid van 5 jaar mogen de Belgen daardoor weer aan de slag in de Championship Division. Jean-Michel Saive (45) kwam niet in actie bij de Belgische mannenploeg. Hij concentreert zich op het enkelspel.

  "We hebben een grootse prestatie geleverd", reageert Cedric Nuytinck. "De hele ploeg was zeer aanwezig tijdens de wedstrijden. Ook onze groepsgeest was fantastisch. We hebben deze matchen samen gewonnen en zijn overdonderd dat het gelukt is."

  Belgische vrouwen blijven in de Challenge Division

  De Belgische vrouwenploeg - Lisa Lung, Margo Degraef, Nathalie Marchetti, Eline Loyenà - heeft zich dan weer verzekerd van het behoud in de Challenge Division. Volgens de Vlaamse Tafeltennisliga was dat ook de doelstelling.