• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tokio maakt zijn lijst van sporten bekend voor 2020

  Surfen staat op de lijst van de vijf voorgestelde sporten.

  Vandaag heeft Tokio zijn vijf voorgestelde sporten voor de Olympische Spelen van 2020 bekendgemaakt. Surfen, baseball/softbal, muurklimmen, karate en skateboarden worden naar voren geschoven. Bowlen, squash en wushu (Chinese gevechtssport) vallen af.

  Het "Olympic Agenda 2020" programma, ingevoerd door de IOC in december 2014, laat gaststeden toe om één of meerdere sporten voor te stellen voor hun Spelen.

  De keuze valt dus op surfen, baseball/softbal, muurklimmen, karate en skateboarden. De afvallers zijn wushu, squash en bowlen. Er moet wel nog definitief beslist worden door het OIC. Dit zal gebeuren in augustus 2016 in Rio de Janeiro. In eerste instantie mikten 26 sporten op een plaats op de Spelen van 2020.

  Baseball/softbal stond sinds de Olympische Spelen van 2008 in Peking niet meer op de Olympische agenda en kan dus na 12 jaar weer zijn opwachting maken.