• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme: "Bruzzese heeft momenteel meer vertrouwen dan Bolat"

  Bruzzese kreeg tegen Lokeren de voorkeur op Bolat.

  De doelman is al een heel seizoen een thema bij Club Brugge. Michel Preud'homme koos in Lokeren voor Bruzzese onder de lat en niet voor nieuwkomer Bolat. "Ik zie mijn spelers elke dag bezig en misschien heb ik Sinan te rap gebracht", zegt Preud'homme.

  Mathew Ryan was de voorbije twee seizoenen een absolute sterkhouder bij Club Brugge. Door zijn vertrek naar Valencia schoof Sébastien Bruzzese een rij op en haalde Club Brugge Sinan Bolat terug naar België na enkele jaren in het vagevuur in Portugal en Turkije.

  Na enkele weken en wat onzekere tussenkomsten van Bruzzese kwam Bolat in de ploeg, met wisselend succes. Vorige week in de beker en gisteren in de competitie was het weer de beurt aan Bruzzese. Preud'homme legt aan Sporza uit waarom:

  "Wij zien onze spelers elke dag aan het werk. Daarom ben ik soms ook kwaad op mensen van buitenaf die zeggen dat die of die moet spelen."

  "Omdat het een doelman is, is het een heel opvallende keuze. Ik had het gevoel dat de ene keeper meer vertrouwen toonde dan de andere."

  "Sinan komt van ver, hij heeft twee jaar niet gespeeld en moet hard werken. Misschien heb ik hem te vroeg gebracht. Het vertrouwen bij Bruzzese is op dit moment groter. Ik vond trouwens dat Bruzzese het uitstekend deed."

  "Die keuzes maak ik ook met veldspelers. Diaby is nu wat minder en startte niet, maar hij kan toch nog heel belangrijk zijn. Niemand is trouwens zeker van zijn plaats. Iedereen moet hard werken."

  Bruzzese: "Die ene redding deed deugd"

  Bruzzese bedankte zijn coach voor het vertrouwen en hield de nul: "Ik was goed bezig op training. Daags voor de match zei de coach me om me klaar te houden. Ik wist dus ongeveer dat ik zou spelen en ik heb me mentaal voorbereid in het hotel."

  In de tweede helft gooide Bruzzese lijf en leden voor de aanstormende Ansah en verhinderde de gelijkmaker: "Ik moest één redding doen. Dat is vaak zo bij Club. Die redding was belangrijk en deed dan ook deugd."