• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme springt in de bres voor Peeters: "Laat Bob werken"

  Michel Preud'homme zet Bob Peeters uit de wind.

  Opvallend moment tijdens de persconferentie na Lokeren-Club Brugge: Michel Preud'homme nam het op voor zijn geplaagde collega Bob Peeters, die zijn team na een 0-1-nederlaag op de twaalfde plaats ziet hangen. "Je ziet dat Bob positief voetbal wil brengen."

  Het krediet van Bob Peeters bij Lokeren lijkt stilaan opgebruikt, ook al is het duidelijk dat het huidige spelerspotentieel heel wat minder kwaliteit biedt dan dat van de voorbije seizoenen. Club-coach Michel Preud'homme leeft mee met zijn collega.

  "In België moet je elk jaar weer aan een nieuwe ploeg bouwen. Het duurt altijd even voor je de juiste oplossingen vindt", zei Preud'homme eerst nog over zijn eigen club op de persbabbel. Vervolgens betrok hij Peeters in zijn verhaal.

  "Hetzelfde geldt voor Bob. Hij heeft veel spelers moeten inpassen. Dat is niet simpel. Wat je op dat moment moet doen, is proberen om de schade te beperken en toch wat punten te pakken."

  "Natuurlijk kan het altijd beter, maar laat de mensen gewoon hun werk doen", breekt Preud'homme een lans voor alle coaches. "Laat Bob werken, laat mij werken. Kijk ook naar het positieve voetbal van Lokeren. Want ik zie dat Bob dat wil brengen."

  Preud'homme had ook nog een kleine sneer naar de journalisten. "Waarom kan Club niet buitenshuis winnen?, schreven ze. Nu hebben we dat gedaan en zullen onze vrienden van de pers weer iets anders moeten vinden om over te schrijven."

  Peeters: "Ik kan hem er toch niet zelf intrappen?"

  "Michel zei net dat hij nog vrienden heeft bij de pers, ik denk dat ik er wat minder heb", reageerde Peeters zelf. "Dat is het leven van een coach. Maar ik kan niet meer vragen van mijn spelers. We maken alleen geen goal, ik kan de bal er toch niet zelf gaan intrappen? Als je dit tegen Club in de tweede helft kunt brengen, is het aan jullie om te zeggen of er nog meer druk op mij ligt. Wat Roger Lambrecht van de resultaten vindt? Ik praat elke dag met de voorzitter... Ik heb gemerkt dat er vandaag constant een camera op mij gericht stond. Dat is al begonnen na de eerste training. Maar goed, daar moet je als coach mee kunnen omgaan."

  De persconferentie na Lokeren-Club Brugge