• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dzeko mist cruciale kwalificatiematchen Bosnië

  Dzeko scoorde nog tegen de Rode Duivels begin september.

  Bosnië, één van de tegenstanders van de Rode Duivels, zal voor de laatste twee kwalificatiematchen tegen Wales en Cyprus richting het EK 2016 geen beroep kunnen doen op Edin Dzeko. De aanvaller blesseerde zich zaterdag bij zijn club AS Roma en staat langer dan verwacht aan de kant.

  Tegen promovendus Carpi (5-1-winst) werd Dzeko tijdens de rust vervangen nadat hij zijn knie verdraaide. Aanvankelijk werd gevreesd voor 3-4 weken inactiviteit, nu blijkt hij zes weken buiten strijd.

  "Het is moeilijk om me ons nationale team in te beelden zonder hem", zegt bondscoach Bazdarevic.

  Bosnië staat momenteel vierde in groep B achter Wales, België en Israel. Enkel de eerste twee en de beste nummer drie van de groep kwalificeert zich voor de eindronde. De overige nummers drie spelen onderling barrages.