• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bomans haalt uit naar pers: "Waarom is die "cirque" altijd nodig?"

  Carlo Bomans: "Beetje zuur van Boasson Hagen."

  Op het "Vlaamse" parcours in Richmond moesten de Belgen vrede nemen met een tiende plaats als beste resultaat. "Maar ik kan niemand iets verwijten", zegt de bondscoach, die ook met plezier vaststelt dat de Belgen eendrachtig hebben gereden. "Alles werd weer opgeklopt in de pers."

  "Het resultaat is niet wat we gehoopt hadden, maar het was veel erger geweest als we niet in de wedstrijd hadden gezeten", zegt bondscoach Carlo Bomans.

  "Greg kwam 2 meter tekort op Sagan. Twee meter die uitmaken of we het podium halen of niet. Het is wel een klein beetje zuur dat Boasson Hagen de kaart van Kristoff trok en niet wou meewerken met Greg."

  "Ik kan niemand iets verwijten van de Belgen. Iedereen deed wat hij moest doen. Tom (Boonen) besliste in de race wel zelf om niet op de sprint te gokken, maar mee te koersen."

  Sep Vanmarcke reageerde na de finish wel ontgoocheld over de rol die hij toebedeeld kreeg. "Dat is normaal. Ik heb hem uitgelegd waarom hij die rol kreeg. Hij heeft zijn opdracht goed vervuld."

  "De ploeg stond er dit jaar, vorig jaar en de jaren daarvoor"

  In de pers was in de aanloop veel te doen over de tactiek van de Belgen. Zou de bondscoach Boonen, Gilbert en Van Avermaet op één lijn krijgen? "Alles is weer wat opgeklopt."

  "Ik weet niet waarom die "cirque" altijd nodig is. De ploeg stond er vandaag, de ploeg stond er vorig jaar en de ploeg stond er de jaren ervoor ook."