• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Blatter: "Ik blijf FIFA-voorzitter tot de verkiezingen"

  Sepp Blatter wast zijn handen in onschuld.

  Sepp Blatter heeft via zijn advocaten laten weten dat hij "niets illegaals" gedaan heeft en dat hij FIFA-voorzitter blijft tot de verkiezingen, die in februari 2016 georganiseerd zullen worden. Het Zwitserse gerecht voert momenteel een strafrechtelijk onderzoek naar Blatter.

  Sepp Blatter had na de bekendmaking van het onderzoek al even kort gereageerd, maar zijn advocaten hebben vandaag een iets ruimer persbericht de wereld ingestuurd.

  "Blatter heeft vandaag met de FIFA-staf gesproken. Hij heeft hen verteld dat hij meewerkt met het gerecht en heeft benadrukt dat hij niets illegaals gedaan heeft. Hij heeft ook meegegeven dat hij tot de voorzittersverkiezingen zal aanblijven als voorzitter", luidt de verklaring.

  Blatter herhaalde ook nog eens dat er met de betaling aan huidig UEFA-voorzitter Michel Platini niets verkeerd is. "Platini was destijds een werknemer van de FIFA. De betaling was dan ook een correcte vergoeding en niets meer dan dat."

  Platini: "Betaling is volledig in lijn met Zwitserse wetgeving"

  UEFA-voorzitter Michel Platini heeft dan weer laten weten dat hem niets wordt aangerekend in het fraudedossier rond de FIFA.

  "De betaling van de FIFA is door de onderzoekers volledig in lijn met de Zwitserse wetgeving verklaard", klinkt het. "Indien nodig, wil ik de Ethische Commissie van de FIFA nog extra informatie geven."

  "Ik besef dat dit dossier mijn imago en dat van de UEFA schendt. Ik hoop deze zaak snel op te lossen."