• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Armstrong verontschuldigt zich en koopt miljoenenrechtszaak af

  Armstrong: "Ik ben blij dat ik deze zaak achter mij kan laten."

  Lance Armstrong heeft een rechtszaak door SCA Promotions afgekocht. Die Amerikaanse verzekeraar wou de 10 miljoen dollar aan bonussen terug die het betaalde voor zijn Tour-successen, toen bleek dat de ex-renner zich gedopeerd had.

  Al in 2005 - na het verschijnen van het boek L.A. Confidentiel, waarin de eerste beargumenteerde dopingbeschuldigingen aan Armstrongs adres klinken - wou SCA Promotions geen beloofde 5 miljoen dollar bonus uitbetalen.

  Armstrong spande echter een rechtszaak aan en won die: naast de 5 miljoen dollar kreeg hij er nog 2,5 miljoen dollar bij.

  Toen de zevenvoudige Tour-winnaar in het voorjaar van 2013 doping bekende, zag SCA Promotions zijn kans schoon en trok op zijn beurt naar de rechter. Die zaak wordt nu in der minne geregeld.

  "Ik ben blij dat ik de zaak achter mij kan laten en weer vooruit kan kijken", zegt Armstrong in een persbericht. "Ik wil me ook verontschuldigen bij SCA en zijn CEO Bob Hamman voor mijn gedrag bij dit dispuut."

  In de nasleep van zijn dopingbekentenissen hangt Armstrong nu nog één rechtszaak boven het hoofd, maar niet de minste. De Amerikaanse overheid wil meer dan 30 miljoen dollar terug die US Postal aan sponsorgeld betaalde aan het gelijknamige wielerteam tussen 1998 en 2004. Er zijn straffen mogelijk tot 100 miljoen dollar. Ook zijn ex-ploegmaat Floyd Landis is eisende partij in die zaak.