• home
 • video
 • pas verschenen

  Triatleet Jelle Geens achtste in finale in Chicago

  Vorige maand nam Jelle Geens deel aan het olympisch testevent in Rio.

  Belgisch kampioen Jelle Geens (22) is vannacht op de achtste plaats geëindigd in de finale van de World Triathlon Series in Chicago. De Spanjaard Javier Gomez verzekerde zich in de Verenigde Staten van de wereldtitel op de olympische afstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen).

  Uitslag Grand Final World Triathlon Series

  01. Mario Mola (Spa) - in 1u44'53"
  02. Javier Gomez (Spa) - 1u44'57"
  03. Richard Murray (ZAf) - 1u45'35"

  08. Jelle Geens - 1u46'10"
  50. Simon De Cuyper - 1u49'32"

  Javier Gomez (32) kroont zich voor de vijfde keer in zijn carrière tot wereldkampioen en bombardeert zich tot topfavoriet voor de Olympische Spelen van volgend jaar. In Rio zal de Spanjaard rekening moeten houden met de Britse broers Brownlee, die dit jaar vaak afwezig waren wegens blessureleed.