• home
 • video
 • pas verschenen

  Daniele Bennati heeft de goede WK-vorm te pakken

  Voor Bennati is het de eerste zegepalm van het seizoen.

  Daniele Bennati heeft de GP Prato aan zijn erelijst toegevoegd. De Tinkoff-Saxo-renner was de beste van een kopgroep van vijf. Bennati reed de wedstrijd in dienst van de Italiaanse selectie en haalde het voor vier landgenoten. Wellicht gaat hij door deze overwinning ook naar het WK in Richmond.

  Na veertien kilometer was de vroege vlucht vertrokken. Weinig grote namen voorin, maar toch liet de Italiaanse selectie, met Nibali en Ulissi als kopmannen, de voorsprong niet al te groot worden.

  Op de vele klimmetjes ging het tempo telkens de hoogte in en de vluchters werden op meer dan honderd kilometer van de finish gegrepen. Hét signaal voor Luca Wackermann (Southeast) om aan de boom te schudden.

  Hij kreeg vier landgenoten met zich mee: Vincenzo Nibali, Daniele Bennati, Davide Rebellin en Marco Marcato. De vijf Italianen draaiden goed rond en namen al snel vijftig seconden op een achtervolgende groep met onder andere Serge Pauwels.

  Het vijftal zag niemand meer terugkomen en sprintte voor de overwinning. In die sprint was niemand opgewassen tegen Bennati. Marcato en Rebellin vervolledigden het podium.

  Uitslag GP Prato (1.1)

  1. Daniele Bennati (Ita) 186km in 4u28'25"
  2. Marco Marcato (Ita) - z.t.
  3. Davide Rebellin (Ita)
  4. Luca Wackermann (Ita)
  5. Vincenzo Nibali (Ita) - op 2"
  6. Sonny Colbrelli (Ita)
  7. Marko Kump (Svn)
  8. Manuel Belletti (Ita)
  9. Roman Maikin (Rus)
  10. Simone Ponzi (Ita)
    

  Een filmpje: