• home
 • video
 • pas verschenen

  Titelverdediger zonder Belgen in WK ploegentijdrit

  BMC warmt zich op voor een nieuwe toptijd.

  Het BMC-team heeft zijn zes namen bekendgemaakt voor de WK ploegentijdrit van zondag in Richmond (VS). Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert komen niet in actie bij de titelverdediger.

  rekent net als vorig jaar op de Australiër Rohan Dennis, winnaar van de openingstijdrit in de Tour, de Zwitser Silvan Dillier en de Italianen Daniel Oss en Manuel Quinziato. Door de blessure van Tejay van Garderen in de Vuelta is de Amerikaan er niet bij.

  Uiteindelijk zijn er twee nieuwe namen in het team in vergelijking met vorig jaar: de Amerikaan Taylor Phinney, terug na een blessure van ruim een jaar en er ook bij in 2012 en 2013, en de Zwitserse hardrijder Stefan Küng.

  Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert maakten vooraf deel uit van de selectie van negen namen voor het WK. Beide landgenoten namen ook deel aan de trainingsweek begin september in Nazareth, maar werden dus uiteindelijk niet geselecteerd voor de prestigestrijd.

  Geen vierde wereldtitel voor Velits

  Peter Velits, twee keer wereldkampioen met Quick-Step en een keer met BMC, staat op de reservelijst. "Het idee was om met dezelfde zes renners als vorig jaar de ploegentijdrit af te werken", aldus ploegleider Marco Pinotti.

  "Uiteindelijk doen we geen beroep op twee jongens: Tejay en Peter. Peter was weliswaar goed in de Vuelta, maar nog niet op zijn topniveau."

   

  Erelijst WK ploegentijdrit (sinds 2012)

  • Valkenburg 2012: Omega Pharma-Quick Step
  • Firenze 2013: Omega Pharma-Quick Step
  • Ponferrada 2014: BMC Racing Team

   

  U kunt de WK ploegentijdrit morgen live volgen op alle kanalen van Sporza.