• home
 • video
 • pas verschenen

  Peters pakt goud op het EK kajak voor beloften en lijkt op weg naar Rio

  Peters werd vorig jaar al wereldkampioen met bij de junioren.

  Artuur Peters heeft op het Europees kajakkampioenschap voor junioren en beloften in Bascov (Roemenië) de gouden plak veroverd op de K1 1.000 meter. Peters, een grote beloften én topfavoriet, won met ruime voorsprong op een Hongaar en een Rus.

  In de halve finales liet Peters al de snelste tijd optekenen. Daardoor begon hij als topfavoriet aan de finale. Hij startte als door een wesp gestoken, bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit en kwam daarna niet meer in de problemen.

  Het is niet de eerste kajaktitel voor Peters in zijn carrière. Vorig seizoen werd de 19-jarige Neerpeltenaar al wereldkampioen bij de juniores op diezelfde afstand.

  Peters ging dit ook seizoen al lopen met een eerste plaats op een B-finale bij de senioren en staat het dichtst van alle Belgen bij een plaats op de Olympische Spelen.

  "Enkel de eerste negen van de A-finale op het WK krijgen olympisch startrecht. Artuur staat nu wel het hoogste op de invallerslijst", weet topsportcoördinator kajak Chris Vermeulen.

  "Met wat Artuur al op het grote WK, in de World Cup-races en hier op dit EK liet zien, zou het al erg moeten tegenvallen als hij zich volgend seizoen niet kan plaatsen voor de Spelen van Rio."