• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali en Visconti gunnen Ulissi de Memorial Pantani

  Ulissi is sant in eigen land.

  Diego Ulissi (Lampre-Merida) heeft de Memorial Pantani (1.1) gewonnen. De Italiaan was aan de aankomst "sneller" dan Giovanni Visconti en Vincenzo Nibali, met wie hij vandaag het truitje van de Italiaanse selectie droeg.

  In de reeks van Italiaanse najaarsklassiekers komt deze week ook telkens een Italiaanse selectie in actie. Onder meer Lampre-Merida, Astana en Movistar stuurden geen ploeg naar de Memorial Pantani, maar Ulissi, Nibali en Visconti trokken dan maar hun Italiaanse shirt aan.

  Het trio, waarvan Nibali en Ulissi wellicht volgende zondag in Richmond in actie komen (twee namen moeten nog geschrapt worden in de Italiaanse WK-selectie), domineerde de klassieker, met aankomst in Cesenatico, de geboorteplaats van wijlen Marco Pantani.

  Echt gesprint voor de zege werd er niet, want Nibali en Visconti konden zich gemakkelijk neerleggen bij de overwinning van Ulissi. Wellicht rekent vooral Nibali volgende week op een wederdienst.

  Uitslag Memorial Marco Pantani:

  01. Diego Ulissi (Ita) - 200 km in
  02. Giovanni Visconti (Ita) - z.t.
  03. Vincenzo Nibali (Ita)
  04. Kristian Sbaragli (Ita) - op
  05. Grega Bole (Svn)
  06. Andrea Pasqualon (Ita)
  07. Enrico Barbin (Ita)
  08. Sergej Sjilov (Rus)
  09. Miguel Rubiano (Col)
  10. Eduard Prades (Spa)