• home
 • video
 • pas verschenen

  Monfort en Van der Sande hebben het naar hun zin bij Lotto-Soudal

  Maxime Monfort en Tosh Van der Sande hebben hun contract verlengd.

  Maxime Monfort en Tosh Van der Sande blijven Lotto-Soudal trouw. Beide renners hebben hun contract bij de Belgische WorldTour-ploeg verlengd. Monfort zette zijn handtekening onder een nieuw contract voor twee jaar, Van der Sande verlengde zijn verblijf met één jaar.

  Maxime Monfort voegde zich vorig seizoen bij Lotto-Soudal nadat hij acht jaar in buitenlandse loondienst had gereden. Hij werd dit jaar elfde in de Giro en 27e in de Vuelta. "Vorig seizoen had ik wat tijd nodig om me aan te passen aan het rijden in een Belgische ploeg, maar intussen heb ik mijn plaats gevonden binnen het team en ik voel me thuis bij Lotto-Soudal", vertelt de 32-jarige Monfort.

  "Het is dan ook de beste keuze voor mijn carrière om voor twee jaar bij te tekenen. Dit seizoen is goed verlopen en ik ben nu vertrouwd met de eigenheden van de ploeg. In de Giro kon ik mijn rol als klassementsrenner waarmaken, in de Vuelta heb ik mijn rol anders moeten invullen toen ik zag dat het najagen van een topplaats in het klassement moeilijk zou worden."

  "Binnen de ploeg is erover gesproken om mij in de toekomst ook een rol als wegkapitein te laten spelen waarin ik mijn ervaring doorgeef aan een klassementsrenner als Bart De Clercq en aan jongeren zoals Louis Vervaeke. Daarnaast wil ik volgend jaar zeker zelf nog scoren in een grote ronde."

  Net als Maxime Monfort (foto) blijft dus ook Tosh Van der Sande bij Lotto-Soudal, de ploeg waarvoor hij al sinds zijn eerste profjaar in 2012 uitkomt. "Ik voel me sowieso thuis bij Lotto-Soudal omdat het een Belgische ploeg is. Ik krijg een mooi programma en dat apprecieer ik enorm", zegt hij.

  "Ik mag hier mijn eigen kans gaan en dat hoop ik volgend jaar nog meer te kunnen doen in de lastigere rittenkoersen. Als die eerste zege er is, zal mijn vertrouwen een boost krijgen. Wie weet lukt dat nog dit seizoen. Tijdens de Vuelta heb ik gemerkt dat ik dit jaar weer een stap vooruit heb gezet."

  Sergeant: "Twee renners die hun taak naar verwachting invullen"

  Marc Sergeant, ploegmanager bij Lotto-Soudal, geeft ook toelichting bij de contractverlengingen voor Monfort en Van der Sande. "De Vuelta heeft ons geleerd dat Maxime en Tosh twee renners zijn die hun taak naar verwachting kunnen invullen", zegt Sergeant.

  "Voor Maxime was dat een aanpassing, want hij was jarenlang zelf kopman in een grote ronde ofwel reed hij ten dienste van iemand. In de Ronde van Polen had hij zich al opgeofferd om het goeie klassement van Bart De Clercq te verdedigen en ook in Spanje heeft hij dat gedaan waar mogelijk. Daarnaast heeft hij geprobeerd de knop om te draaien om mee te schuiven in ontsnappingen, wat toch enkele keren goed gelukt is.”

  “Voor de komende jaren verwacht ik een verdere evolutie in die rol. Maxime leest de koers goed, is een sterke renner en heeft de capaciteiten om andere jongens vertrouwen te geven en beter te laten presteren. Hij spreekt Nederlands, Frans en Engels en kan een zeer goeie ambassadeur zijn van onze ploeg."

  “Tosh Van der Sande (foto) blijft elk jaar stappen zetten en verdient het zeker om bij ons te blijven. Hij is heel positief ingesteld, geeft zich altijd 100 procent voor de ploeg en probeert de kansen die hij voor zichzelf krijgt te grijpen. Hij wacht nog steeds op zijn eerste profzege, maar die komt er wel."

  "Hij is een sfeermaker in de groep, maar behoudt zijn professionele focus, meer nog dan vroeger. Ik verwacht dat hij die rol volgend jaar ook kan spelen en geloof in blijvende progressie. Zijn vechtlust in de Vuelta heeft me zeker bekoord. Hij plaatste zich verschillende keren in de massasprints en ging daarnaast een aantal keer mee in het offensief. Zo zie ik het graag.”