• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert haspelt stevig trainingstochtje af in Richmond

  Kevin De Weert neemt Philippe Gilbert op sleeptouw.

  Een week voor de WK-wegrit heeft een deel van de Belgische selectie zijn intrek genomen in het rennershotel in Glen Allen. Philippe Gilbert koos voor een flinke trainingsdag.

  Tom Boonen, Sep Vanmarcke, Tiesj Benoot en Yves Lampaert (individuele tijdrit) hebben zich nog niet bij de rest van de Belgische selectie gevoegd, want zij werken zondag nog het WK ploegentijdrit af.

  Ook Greg Van Avermaet is nog niet van de partij: de BMC-renner koos voor een verblijf bij ex-ploegmaat George Hincapie en zal later naar het hotel van de Belgen verhuizen.

  Philippe Gilbert, die andere kopman van BMC, is wel al op post in de uitvalsbasis van de Belgen. Samen met Nikolas Maes, Iljo Keisse en enkele beloften trainde hij vier uur. Daarna ging Gilbert nog twee uur achter de brommer van Kevin De Weert fietsen.

  "Het was een goed trainingsritje om de lange vliegreis van vrijdag uit de benen te schudden", vertelde Iljo Keisse over de arbeid van de dag. "Het was warm (ongeveer 30 graden), maar op die manier kunnen we al wat acclimatiseren. Ons hotel is overigens piekfijn in orde."

  Jurgen Van den Broeck, die woensdag met Yves Lampaert de individuele tijdrit voor zijn rekening neemt, ging met de andere tijdrijders vandaag voor het eerst het tijdritparcours verkennen.

  Enkele foto's

  Tweets