• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk-talent Bailey (18): "Hopelijk worden we kampioen"

  Leon Bailey: "Ik voel dat die eerste goal er snel gaat aankomen."

  Maak kennis met Leon Bailey, het 18-jarige Jamaicaanse talent van Racing Genk. "Ik zal laten zien dat Jamaicanen niet alleen sprinten", vertelt hij na zijn match tegen KV Mechelen (3-1).

  Leon Bailey (18) liet enkele geslaagde dribbels zien, maar vergat er een doelpunt aan toe te voegen. In het slot liet hij aan de tweede paal een assist van Gorius liggen.

  "Ja, het ging een beetje snel. Jammer, maar ik voel dat die eerste goal er snel gaat aankomen", vertelt Bailey na de match aan Sporza.

  Coach Peter Maes zette Bailey gisteren voor het eerst in de basis bij Racing Genk. "Een geweldig gevoel. Ik blijf hard werken. Hopelijk kan ik mijn basisplaats dan behouden."

  "Ik moet altijd gevaarlijk zijn, dat is mijn kwaliteit. Zo creëer ik kansen voor het team en kunnen we nog meer matchen winnen."

  "Ik ben nog jong. Ik doe mijn best om mezelf én het team beter te maken. Hopelijk worden we kampioen dit seizoen."

  Sprinters en Chelsea

  Leon Bailey over Jamaica: "Iedereen denkt dat Jamaica alleen maar sprinters heeft, maar er loopt ook geweldig voetbaltalent rond. Ik krijg nu een kans om dat te laten zien. Daar ben ik dankbaar voor. Ik zal die kans ook grijpen. Ik zal laten zien dat Jamaicanen niet alleen sprinten, maar ook intelligente voetballers zijn."

  Leon Bailey over zijn toekomst: "Ik ben net 18 geworden en heb al bij veel clubs gezeten: Chelsea, Ajax, Juventus en Liverpool, maar in mijn hart ben ik altijd bij Genk gebleven. Ik houd van Genk en de supporters. Ze hebben me altijd gesteund. Over twee jaar kan ik voor Chelsea voetballen."