• home
 • video
 • pas verschenen

  Costa smeert Gabriel rode kaart aan: "Onaanvaardbaar"

  Costa smeerde Gabriel rood aan met zijn provocaties.

  Arsenal moest de volledige tweede helft tegen Chelsea met tien man afwerken, nadat Diego Costa Gabriel een rode kaart had aangenaaid. "Onaanvaardbaar gedrag", vond Arsenal-coach Wenger. "Man van de match", counterde José Mourinho.

  Op slag van rust ging Costa een robbertje vechten met Koscielny en deelde hij buiten het gezichtsveld van scheidsrechter Mike Dean enkele rake tikken uit. Gabriel kwam tussen en kreeg het ook aan de stok met de Spanjaard.

  Gabriel verloor even de controle bij de provocaties en reageerde met een tik op het scheenbeen van Costa: onverbiddelijk rood.

  Wenger was op de persconferentie niet te spreken over Costa of de scheidsrechter. "Ik zou niet graag Mike Dean zijn vanavond. Costa moest twee keer rood gekregen hebben. Elke wedstrijd doet hij lastig en elke keer komt hij er mee weg door de zwakte van de scheidsrechter."

  "Gabriel mocht niet gereageerd hebben, maar het is een schande dat wij twee keer rood krijgen en Costa op het veld mocht blijven staan", besloot Wenger. "Dit is onaanvaardbaar gedrag."

  José Mourinho deed dan weer alsof zijn neus bloedde. "Costa was de man van de match en hij speelde zoals het moest. Ik heb al vijftien of zestien keer tegen Arsenal gespeeld en slechts één keer hebben ze niet geklaagd. Misschien omdat ze die wedstrijd gewonnen hadden."

  Foto's van het incident