• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Club Brugge is op dit moment helemaal de weg kwijt"

  De ontgoocheling bij Club Brugge was groot achteraf.

  Club Brugge ging gisteren met 5-0 de boot in tegen Napoli. Een zware afstraffing, maar de score had nog zwaarder kunnen oplopen. Dat vindt ook Sporza-commentator Peter Vandenbempt: "Club Brugge speelde zoals Standard een paar weken geleden tegen Club Brugge. Toen was het 7-1 en dat had gisteren ook gekund."

  Peter Vandenbempt kort samengevat:

  • Het contrast met vorig seizoen kan niet groter zijn.
  • Sinan Bolat keept zonder vertrouwen en matchritme.
  • Victor Vazquez was alweer de negatieve uitschieter.
  • De excuses zijn stilaan opgebruikt voor dit Club Brugge.
  • Voor de fans is de emmer stilaan vol.
  • Club Brugge moet de koppen bij elkaar steken.

  "Hadden de Italianen beter afgewerkt, het had veel erger kunnen zijn"

  Het was een beschamende vertoning van Club Brugge in Napels. Zonder meer. Ik kan er niets anders voor verzinnen.

  Wie erin slaagt om in Moeskroen te verliezen en het niet nodig vindt om op het veld te reageren en zomaar wat rondsloft, kan er natuurlijk wel vijf binnenkrijgen. Acht had overigens ook nog gekund, als de Italianen wat beter hadden afgewerkt.

  Het contrast met vorig seizoen kan niet groter zijn. Toen slechts één nederlaag in zestien Europese wedstrijden en maar zeven tegendoelpunten. Na vijf wedstrijden heeft Club nu al veertien tegendoelpunten geïncasseerd.

  Weliswaar tegen Manchester United en Napoli, topploegen uit sterke competities. Maar goed, die zijn nog lang niet top. Club Brugge wilde graag Champions League spelen, maar dan mag het allemaal wat meer zijn.

  "De defensieve organisatie bij Club Brugge was een catastrofe"

  Alles liep fout gisteren. Club had natuurlijk pech bij de 1-0 met die mislukte voorzet die in doel viel. Als je dan al niet overloopt van vertrouwen, dan is dat heel vervelend.

  Het minimum is dan toch dat je werkt op het veld, duels uitvecht, een blok vormt en voor mekaar loopt. Dat gebeurde niet en dat zei Brandon Mechele dan ook achteraf.

  Club Brugge was gisteren gewoon geen ploeg. Het cliché "los zand" is van toepassing. De defensieve organisatie was een catastrofe en ook de doelman, Sinan Bolat (foto), is een probleem. Die mist op dit moment vertrouwen en matchritme. Alles wat tussen de palen kwam, ging er in.

  "Victor Vazquez kan je op dit moment toch niet laten staan"

  Ook offensief kreeg Club helemaal niets klaar. Alle pogingen tot acties van Bolingoli en Diaby mislukten en helaas moeten we het onderstrepen: dé negatieve uitschieter van de avond was alweer Victor Vazquez (foto).

  In zijn spel, in zijn negatieve attitude. Neen, die kan je op dit moment toch niet laten staan. Club Brugge speelde zoals Standard een paar weken geleden tegen Club Brugge in Jan Breydel. Toen was het 7-1 en dat had gisteren ook gekund.

  De excuses zijn stilaan opgebruikt. Alle verdedigers van vorig seizoen zijn terug, min Mathew Ryan. Dat is een kratertje daar achteraan. Duarte lijkt mij op dit moment niet helemaal fit, maar Preud'homme legde de vinger op de wonde en vroeg zich af of het allemaal niet wat snel ging voor zijn verdedigers.

  Dat is een pijnlijke vaststelling voor jongens die stiekem hopen op een carrière in een grotere Europese competitie.

  "Preud'homme kan zich niet blijven boos maken"

  De vermoeidheid van een zwaar seizoen heeft misschien nog wel gewogen in de maand augustus, maar in de tweede helft van september moet dat voorbij zijn.

  De fans waren gisteren heel scherp. Ook in het stadion al. Voor hen is de emmer stilaan vol. De supporters van Club Brugge zijn met grote voorsprong de geduldigste en de meest vergevingsgezinde van allemaal. Maar tegen Waasland-Beveren kan Club toch maar beter winnen en een beetje goed spelen.

  Niets is verloren uiteraard. De competitie begint eigenlijk pas in april en deze ploeg kan uiteraard een stuk beter zodra iedereen fit en in vorm is.

  De mentaliteit was wel verontrustend. Michel Preud'homme gaf een radeloze indruk op de persconferentie. Zich boos maken, dat heeft hij al gedaan, net als voorzitter Bart Verhaeghe.

  Je kan het niet elke keer opnieuw doen. Ik heb de indruk dat ze eens dicht bij elkaar moeten kruipen, want op dit moment is Club Brugge helemaal de weg kwijt.

  Peter Vandenbempt