• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA handhaaft straf bij hakenkruis-incident

  De feiten dateren van juni in de interland tegen Italië.

  De UEFA blijft bij de beslissing om Kroatië één punt af te trekken in de "swastika-zaak". De Kroatische voetbalbond was in beroep gegaan tegen de beslissing, maar krijgt geen gelijk. Kroatië moet ook twee thuismatchen zonder fans spelen voor het nazistische symbool dat op het veld te zien was in de interland tegen Italië in juni.

  Voor de EK-kwalificatiematch tegen Italië hadden onverlaten met een chemisch product een hakenkruis in het veld getekend. Het werd duidelijk zichtbaar tijdens het duel, dat overigens al achter gesloten deuren werd gespeeld na een eerdere straf.

  De UEFA tilde er zwaar aan en behield ook na het beroep van de Kroaten een strenge straf. Kroatië moet een punt inleveren,  100.000 euro ophoesten en de volgende twee thuiswedstrijden achter gesloten deuren spelen.

  Het nationale elftal, voorlopig zonder bondscoach na het ontslag van Niko Kovac, kon het punt goed gebruiken in de kwalificatiecampagne. Met nog twee wedstrijden voor de boeg staat Kroatië vier punten achter op groepsleider Italië en twee op Noorwegen. De nummers drie moeten zich via een barrage trachten te plaatsen voor de eindronde.