• home
 • video
 • pas verschenen

  Onfortuinlijke Groenewegen loopt breuk in knieschijf op

  Dylan Groenewegen kwam ten val na een link manoeuvre.

  Dylan Groenewegen (Team Roompot) heeft aan zijn val in de slotmeters van het Kampioenschap van Vlaanderen een knieschijfbreuk overgehouden. Daardoor mist de Nederlander het WK voor beloften in Richmond.

  In de sprint van het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp probeerde Dylan Groenewegen zich door een minuscule opening tussen Jens Debusschere en de afsluiting te wringen. Dat lukte niet, volgens de jury mede door een beweging van Debusschere, waarna Groenewegen hard tegen het asfalt smakte.

  De renner van Team Roompot werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis in Roeselare, waar een knieschijfbreuk werd vastgesteld. De 22-jarige Groenewegen zit met zijn volledige rechterbeen in het gips en zal zo het WK voor beloften in het Amerikaanse Richmond aan zich moeten laten voorbijgaan.

  Gedeclasseerde Debusschere: "Ik deed niets verkeerd"

  Jens Debusschere, die na het manoeuvre uiteindelijk uit de klassering geschrapt werd en zo de zege zag ontglippen, reageerde geprikkeld op Twitter. "Bedankt Dylan Groenewegen, om het voor ons allebei te verknoeien. Ik zou me excuseren als ik iets fout gedaan had, maar dat was niet het geval. Hoe dan ook hoop ik dat je oke bent."

  Toen Debusschere de ernst van Groenewegens blessure te horen kreeg, voegde hij daar ook nog het volgende aan toe: "Ik vind het erg om te horen dat Dylan Groenewegen zijn knie gebroken heeft. Ik zou nooit iets doen om een andere renner te blesseren."